Lars Sonck  1870–1956 (Krista)

Häntä pidetään kansallisromanttisen kauden merkittävimpänä arkkitehtina Suomessa Eliel Saarisen ohella.Aloitti uransa jo 23-vuotiaana kun hän vuonna 1894 voitti Turun Mikaelinkirkon suunnittelukilpailun.

Vuonna 1899 julistettiin Tampereen Johanneksenkirkon suunnittelukilpailu, jonka Sonck joulukuussa 1900 voitti ehdotuksellaan Eternitas. Rakennuksesta sukeutui aikansa merkittävin monumentti.Ennen muuta siinä kuitenkin toteutui 1800-luvun lopun uudistusohjelman keskeinen periaate, nimittäin halu korostaa käsityöläismäisen alkuperäistä, viimeisteltyä laatua, tehdä rakennuksesta ainutkertainen, yksilöllinen luomus ja erottaa se mekaanisista sarjavalmisteista.

Valitsin hänet osaksi siksi että pidän Mikaelin kirkosta turussa ja Mikaelin kirkolla on merkitystä ,koska se melkein oli "hääkirkkoni".Tutkittuani hänen töitään kuvina,pidän tyylistä enemmänkin.Vaikka olenkin itse modernin tyylin ja pelkistämisen ystävä, kirkoissa on "sitä jotakin"-ehkä ihailen sitä tyyliä ja rakennustekniikkaa yleisesti kirkoissa.(esim. Salisbyryn katedraali ja Notre Dame)

Kuva:Mikaelinkirkko.jpg

Mikaelin kirkko turussa

Lähde:http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Mikaelinkirkko.jpg

 

kultaranta_lev200.jpg

Kultaranta Naantalissa

Lähde:http://www.naantali.fi/matkailu/fi_FI/kultaranta/

Kultarannan linna 1920-luvulla

Kultaranta 1920-luvulla