Arkkitehdit NRT on yhdistelmä kokemusta, ennakkoluulottomuutta ja tehokkuutta.

Ennakkoluulottomuus on näkynyt lukuisissa toimiston kilpailuvoitoissa ja arkkitehtuurin moninaisessa, mutta perustellussa muotokielessä. Ennakkoluulottomuus näkyy myös esimerkiksi tavallisuudesta poikkeavissa teknisissä ratkaisuissa, joilla päästään sekä kustannussäästöihin, että arkkitehtuuriltaan kiinnostaviin ratkaisuihin.

973827.jpg

Asuinkortteli Helsingin Katajanokalla

valmistumisvuosi 2006-2007, kutsukilpailun 1. sija

 

973829.jpg

Talo Into, Espoo 1998

Jyrki Tasa käyttää suunnittelussaan rohkeasti pyöreitä muotoja, jotka sointuvat hyvin moderniin arkkitehtuuriseen linjaan. Rakennuksien, kuten kerrostaloasumusten ulkoasu poikkeaa tavanomaisuudesta. 1970-luvulle ominainen suomalainen pelkistetty laatikkomainen rakennustyyli on muuttunut hänen luomuksissaan tyylikkyydeksi. Selkeästi esillä olevilla yksityiskohdilla, kuten erikokoisilla ikkunoilla ja leikkisillä kattorakenteilla Tasa on luonut 2000-luvulle poikkeuksellisen kaunista asuinympäristöä.

Kiinnostuin Jyrki Tasasta, koska esittelyblogin kuvamateriaali oli mielenkiintoinen ja hyvin arkkitehdin tyyliä edustava. Pidin Moby Dickin modernista linjasta ja pyöreistä muodoista niin rakennuksen sisä-, kuin ulkopinnoissa. Halusin myös tutustua arkkitehtiin, joka on saavuttanut monta ykkössijaa arkkitehtikilpailuissa.

(Katariina )