Erik William Bryggman (1891-1955).(Krista)

Hän oli yksi merkittävimmistä funktionalismin edustajista suomessa.Vaikutti Turussa,jonne perusti oman toimistonsa 1923.Symmetria ja antiikin vaikutteet näkyivät hänen töissään voimakkaasti.

Bryggmanin tämän kauden tärkeimmät työt ovat Turun keskustassa sijaitseva kerrostalo Atrium (1928) sekä Naantalissa sijaitseva yksityisasunto Casa Haartman (1927).

Sotien jälkeen Bryggman suunnitteli työväenasuntoalueen Turun Pansioon. Tämä puinen rivitaloalue on edelleen laajin näyte hänen arkkitehtuuristaan.Aleen nimi on Laivanrakentajainkylä.Tässä myös syy ,miksi kiinnostuin hänestä-asun alueella!Tiesin kyllä suunnittelijan ,mutta en hänestä juuri mitään. Kesäisin alueella käy kyllä busseilla arkkitehtiopiskelijoitakin...ehkäpä en arvosta asuinaluettani tarpeeksi? :)

 

Atrium_pieni.jpg

Atrium-talo turussa.Atrium on loivasti kohoavalle maalle kolmeen tasoon rakennettu asuinkerrostalo. Sen tunnusomaisin elementti ovat vieressä eri tasoille nousevat portaat.

Lähde: www.rakennusperinto.fi/news/fi_FI/bryggman/.

Myytävät asunnot: Paritalo, 62,0m2, Laivateollisuudenkatu 18, Turku Mh. 129 000,00eur Oikotie - asunnot, autot, matkailu, koulutus, avoimet työpaikat, kartta

Asunto Laivanrakentajainkylässä.Tunnusomaista alueelle ovat paritalot ja "kolmenryppäät"eli rivitalot,jotka ovat pieniä rintamamiestalotyyppisiärakennuksia toisissaan hieman kiinni.Perusväreinä ovat antiikillekin ominaiset punainen(terra seinissä),kulta(keltainen) ja vihreä(kuvassa)

Lähde: http://www.oikotie.fi/realestlist